2 Ağustos 2014 Cumartesi

MOMİJİ NEDİR

Momiji... Ufak tefek bebekler. Benim momijilerle tanışmam yakın bir zamanda oldu aslında. Yaklaşık 1 yıldır varlıklarından haberdarım. İnstagram'da fotoğraflarına sürekli rastlıyordum ve ne olduklarına anlam verememiştim. Araştırmaya başlayınca, fotoğrafları gördükçe çok içim ısındı benim bu küçük şirinliklere ve kendime bir tane alıverdim. :)

Benim momiji sevgim ve momijilerimden önce momijinin ne olduğundan biraz bahsetmek istiyorum.



Momiji reçineden yapılmış ufak bebekler. Kendileri oyuncak değil koleksiyon ürünü olarak biliniyor. Bunun sebebi ise her bir momijinin elle boyanarak üretilmesi ve kısıtlı sayılarda olmaları. Önceki yıllarda yapılan momijileri bulmak baya zor oluyor bunun için. Momijilerin amaçları ya da sloganları 'Sevgiyi Yay' sloganı. Bunun bir göstergesi olarak da her momijinin altında ufak bir not kısmı var. Birine hediye edileceği zaman kağıda istenilen not yazılıp tekrar yerine koyulabiliyor. 

Dediğim gibi ben momijilerin fotoğraflarını gördükçe bir tane de benim olmalı dedim ve aşağıdaki momiji alıverdim.



İşte bu benim ilk momijim marina. Kutuyu ilk açtığımda beklediğimden daha şirin bir bebekle karşılaştım. Küçükler evet. Ama bu onları daha da şirin yapıyor. Oldukça da ağırlar. Sanıyorum bir kez momiji alınca duramıyor insan :) Ben duramadım ve bir tane daha almış buldum kendimi :)


Bu da ikinci momijim. Momiji Curiosity. Bu momijinin yeri bende çok ayrı. Nedendir bilmiyorum ama bunu ayrı bir seviyorum. :)

Ama en çok sevdiğim momijileri en sona sakladım. Bu arada fotoğraf internetten alıntı.


Plu ve Pia. İşte bunlar benim aşık olduğum momijiler. Uzun zaman aramama rağmen bir türlü bulamamıştım ve gerçekten bu şirinliklerin benim olmasını istiyordum. Tam umudumu kaybettiğim bir anda çok alakasız bir şekilde bu ürünleri satan biri ulaştı bana ve ben de hemen siparişini verdim havalara uça uça :) Bu tatlı mı tatlı momijiler de yarın elime ulaşacak inşallah :)

İnstagramda ilk momijilerin fotoğraflarını gördüğümde itiraf etmeliyim ki saçmalık olduğunu düşünmüştüm. Hele bir de fiyatlarını öğrenince 'o kadar para verilir mi bu ufacık şeylere' diye düşünmüştüm. Şu an bu noktaya nasıl geldim, nasıl bu kadar sevebildim bu bebekleri bilemiyorum :)

Hepinize mutlu geceler diliyor ve sizi momiji fotoğraflarıyla başbaşa bırakıyorum efendim :)







12 yorum:

  1. Çok şirinlermiş hi denk gelmedim şimdiye kadar.Fakat görürsem kesin alırım çünkü böyle tatlı bebeklere bayılırım.Helede şu çileklerin arasındaki gel beni ye diyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) pek bir şirinler canım. satın almak istersen bunlardanistiyorum.com ya da bywonderland.com dan alabilirsin :)

      Sil
    2. Tamam bakıcam mutlaka:)

      Sil
  2. netten mi alınıyo piyasada satılmıyo mu yaaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bildiğim kadarıyla ne yazık ki satılmıyor. :(

      Sil
  3. çok şirinler fiyatları da güzel ama :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ayy evet canım ya :( sorma birazcık pahalılar :( o yüzden belli aralıklarla kendimi şımartmak adına alabiliyorum sadece :)

      Sil
  4. not kağıdı olması güzel bir şeymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, böylece çok güzel bir hediyeye dönüşüyor :)

      Sil
  5. Gerçekten aşırı sevimlilermiş, gerçi biraz daha küçük olmalarını tercih ederdim çünkü artık süs koyacak yerimin kaldığından şüpheliyim =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)):) Daha da küçük olsa ele gelmeyecekler :)

      Sil
    2. Gerçi o da var küçükleri olsa anahtarlık için falan kullanılır =)

      Sil