25 Ağustos 2014 Pazartesi

OKUDUKLARIM - 9

Yine sıcak bir İzmir gününden herkese selamlar. Yeni bir haftaya daha başladık, az sendromlu bol şanslı bir hafta geçirelim inşallah. :)
Bilenler bilir kitaplar benim için bir tutkudur ve okumak da asla vazgeçemediğim en sevdiğim ve en güzel alışkanlığımdır. Bugün de birkaç kitaptan bahsedeceğim sizlere. 

Son zamanlarda ünü oldukça artan, üst üste kitaplar yazan, televizyon programlarına katılan Uğur KOŞAR'ın birkaç kitabından bahsedeceğim. İlk okuduğum kitabı Allah De Ötesini Bırak idi, sonra 2 kitabını daha okudum. Uğur KOŞAR'ın ciddi fanları olduğunu da biliyorum, görseler bu yazıyı eminim bana çok kızarlardı ama şahsi fikrim kitap ve yazar hakkında hiç olumlu değil. 


Normalde kitaplar hakkında tek tek yorum yaparım ancak bu kitaplar için öyle bir gereksinim duymuyorum çünkü hepsi birbirinin aynısı. İlk okuduğum kitabı Allah De Ötesini Bırak'ı okuduktan sonra dilinin biraz hafif olduğunu ancak kolay anlaşılabilir olacağını düşünmüştüm. Kitap içerisinde bahsettiği konularda bilmediğimiz şeyler değil ancak tekrar hatırlamakta fayda olan şeylerdi.




Bir süre sonra başka bir kitabı olan Bana Allah Yeter'i okudum ve tam bir fiyaskoydu benim için. Bir önceki kitabında yazan şeylerden farklı bir şey yoktu. Evirip çevirip aynı şeylerden bahsediyordu kitap. Bende bıraktığı izlenim sırf yazılmak için yazılmış olan bir kitap olduğuydu. Kitabın dilindeki yalınlık, sadelik ve belki de basitlik ise aynen devam ediyordu. 


Aman! dedim kendi kendime. Önyargılı olma dedim, hele kitaplar sözkonusu olunca hiç önyargı yapma diyerek bir kitabını daha aldım yazarın. İtiraf ediyorum ki son aldığım kitabı sadece meraktan aldım. Farklı bir şeyler yazmış mı yoksa aynı şeylerden mi bahsetmiş diye merak ederek Rabb'in İçin Sabret isimli kitabını da aldım yazarın. Bu kitapta farklı bir şeyler yapılmaya çalışılmış, anlatılmak istenen şeyler bir hikaye üzerinden aktarılmaya çalışılmış ancak şahsi fikrim bunun da olmadığı yönünde. Oldukça basit bir şekilde anlatılmış, beni doyurmayan bir kitap oldu. Hatta bir an önce bitse diyerek hiç tat almadan okudum kitabı.




Yine de her kitaptan alınması gereken bir ders, insana hitap eden bir parça, güzel birkaç yan olduğunu düşünürüm. Şimdiye kadar sanırım hiçbir kitap için "boşa okumuşum ben bunu ya" dememişimdir. Bu düşünce ile bu üç kitapta da beğendiğim birkaç yeri sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım hepimiz istifade edebiliriz bunlardan.


'Sen Allah'a layığıyla yönelmiyorsun, dua senin kalbinde değil, dua senin dilinde çoğu zaman.' Bana Allah Yeter Syf 19


'Bela insanın diline bağlıdır. Bir kimse bir şeyi (asla, kesinlikle, katiyen) ''yapmam'' dedi mi, şeytan her işini bırakıp onu yaptırana kadar uğraşır.' Bana Allah Yeter Syf 121


'O halde sen güzel bak, güzel olanı gör. Sürekli hata arayan gözdedir, hata.' Allah De Ötesini Bırak Syf 145

 
'Uzak denen yer yüreğin hissetmediği her yerdir.' Rabb'in İçin Sabret Syf 45


'Eğer zaman zaman yere düşebileceğin fikrini kabullenirsen, hayat senin için hem daha anlamlı olacak, hem de kolay bir yaşam sürmeni sağlayacaktır.' Rabb'in İçin Sabret Syf 55












Sevgiyle kalın...

10 yorum:

  1. Okumak istediğim kitaplar arasında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okuduktan sonra yorumlarını merakla bekliyorum :)

      Sil
  2. Kitapları okumadım ama Sinan Yağmur kitapları gibi olduğunu düşünüyodum ben. Hep bildiğim şeyler gibi geliyodu. Yorumunu okuyunca da emin oldum sayılır. :)

    YanıtlaSil
  3. iyi dayanmışsın,tebrikler...
    ben de manyak bir okuyucuyum ama ben senin kadar sabırlı biri değilmişim tatlım onu anladım.
    Ama sen gene de rabbin için sabret asd (:

    PS: Bence dini inançlar üzerinden para kazanılmamalı.Varsa allah sevgisi bir yerlere bağışlasın kitaplarını.Öyle 3 kitap yazmayla oluyo mu diye ((ticaret sonuçta))Allah de ötesini bıraktan sonra okumadım.

    PS 2:aforizmanın değişik bir türü oluşu da beni hayal kırıklığına uğratmıştı.

    Sevgiler ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum canım sana. Rabb'im için sabrettim :)):)
      Yazar hakkında da benzer şeyleri düşünüyoruz hatta kendisine mail falan atmıştım ancak cevap da vermedi :)):)

      Sil
    2. vereme-miştir.
      Rab de sus u yazıyordur şu sıralar asdf.

      Sil
    3. :)):):):) çok güldüm ya.

      Sil
  4. ben de ilk kitabı okudum.
    O halde diğerlerini okumuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de sen bilirsin canım ama ben tavsiye etmem :)

      Sil