23 Ekim 2014 Perşembe

OKUDUKLARIM - 13 (OĞUZ ATAY - TUTUNAMAYANLAR)

Günaydınlar efendim. Bir başyapıt olduğunu düşündüğüm Oğuz Atay'ın Tutunamayanlarından bahsedelim biraz istedim. Oğuz Atay'ın ilk romanı. Bazı yazarların ilk kitaplarını okuyunca ve pek iyi bulmayınca şöyle bir yorum yapıyorum 'yazarın ilk romanı için fena değil' ancak Oğuz Atay'ın ilk romanını düşününce farklı duygular içine giriyorum. Neyse konudan sapmayalım. :)




Bir gün bir kitap okudum ve tüm hayatım değişti tarzı söylemleri hep komik bulmuşumdur. Ancak bu kitap için kesinlikle bu yorum yapılabilir. İnsanın hayatını değiştirebilecek kült bir kitap. Sindire sindire okunması gerekir, aceleye gelmez. :)

Kitapta çok naif kelime oyunları var ve okudukça Oğuz Atay'ın espirili diline, dahiyane mizah gücüne hayran kalıyor insan.

Bir okuyucu 'kırmızı kitaplı gri kitap' diye bir yorum yapmıştı kitap hakkında ve nedense hiç aklımdan çıkmaz bu.


Okunmadan geçilmemesi lazım... Ancak okumak için de bir nebze sabır gerekir. Hakkında çok şey söylenebilir, çok şey yazılabilir. Hangisinin daha doğru olduğunu/olacağını, neyin tam olarak bu kitabı anlatabileceğini düşünür ve susar insan. Hakkında konuşulacak hem çok şey var hem de hiçbir şey yok. 

Bilmiyorum... Belki biraz abarttım gibi gelecek size ancak bende derin izler bıraktı tutunamayanlar. Sanırım biraz da okuduğunuz andaki ruh haliyle alakalı...




Bana sonbaharı çağrıştıran bu kitabı şiddetle tavsiye ediyorum efendim. :)

Sevgiyle kalın...

2 yorum: