8 Ocak 2019 Salı

GEZİ - 3 İZMİR KARAGÖL


Son bir yıldır gezmeye daha çok vakit ayırmaya çalışıyorum. Özellikle doğayla iç içe kalabileceğimiz yerleri tercih ediyoruz. İnsan böyle yerlerde kendini dinleyebiliyor, şehirden 1-2 gün dahi olsa uzaklaşmak iyi geliyor. Genelde gittiğimiz yerlerde kamp yapmaya çalışıyoruz. İnanılmaz keyifli oluyor, belki sonraki yazılarımdan birinde kamp yapmak ile ilgili bir şeyler karalayabilirim. 

Kamp yaptığımız yerlerden biri de İzmir'de bulunan Karagöl'dü. 
Şehir merkezine 20-25 km uzaklıkta olan Karagöl'e yolların kötü olması nedeniyle yaklaşık olarak 45 dakika gibi bir zamanda ulaştık. Yol gerçekten bozuk, toprak yol.

Karagöl'e ulaşana dek size eşlik eden manzara ve doğa ise bir muhteşem. Karagöl mesire alanına gitmeyip yol üzerinde hoşunuza giden herhangi bir yerde de kamp kurabilirsiniz.

Karagöl'e giriş ücretli. Günübirlik piknik için gidiyorsanız araç başı yanlış hatırlamıyorsam 22 tl para alıyorlardı. Kamp yapacaksanız çadır başı da yanılmıyorsam 25 tl alıyorlardı. Eğer çadırınız yoksa oradan çadır da kiralayabiliyorsunuz bunun ücreti biraz daha fazla. 

Fiyatlar bana soracak olursanız gereksiz pahalı. Çok daha güzel yerlerde çok daha uygun fiyata kamp yaptığımızı düşününce bu fiyatlar çok fazla geliyor. 

Karagöl'e günübirlikçiler de geldiği ve kalabalık için temizliği çok iyi değil ne yazık ki. Özellikle haftasonu akşam saatlerine kadar çok kalabalık oluyor. Günübirlikçiler gidince daha sakin, daha güzel vakit geçirebiliyorsunuz.

Tuvalet ve ışıklandırma konusu gayet iyi. Mesire alanı içerisinde restoran var belli bir saate kadar açık ancak yine de yanınızda erzağınızla gitmenizi tavsiye ederim.


Gölün etrafında temiz havada yürüyüş yapmak, sabah göl manzarasına karşı kuş sesleriyle uyanmak insanı öyle şanslı hissettiriyor ki...


Güzel bir ülkede yaşıyoruz, her köşesi ayrı bir güzel. Karagöl'de bu güzelliklerden biri. Hem şehre yakın, hem doğanın içinde huzurlu bir yer ancak fiyat politikalarını hiç beğenmediğim için büyük bir ihtimalle bir daha gitmeyeceğim. Benzer güzelliklerde çok daha ucuza ya da herhangi bir ücret ödemeden gidebileceğimiz, kamp yapabileceğimiz yerler varken bu parayı vermek bana hiç mantıklı gelmiyor. Bize ait doğaya para vermek benim hiç hoşuma gitmiyor. Tabii bu benim kişisel tercihim.

Özet olarak güzel yer, havası güzel, doğası güzel, ulaşım olarak biraz sıkıntılı, özellikle haftasonları kalabalık, tuvalet ve elektrik sıkıntısı yok ama gölün etrafındaki masa sayıları benim gittiğim zaman yetersizdi.

Düzenli olarak gitmem belki ama bir kez de olsa gidip görülmeli yine de. 

8 yorum:

  1. ay bir kez gitmiştim. yol kötü sahiden yaaa. çok da uzun yol. ama göl güzel. çok kalabalıktı yaa ivit kamp yapanlar da vardıı. restorandan tost yemiştik. ivit güzel yerlerden. ivit bi daha gitmem amaa. ay ege çevresinde ben de bildiğim yerleri söleyim, gidersiniz belkii, gitmediğiniz yerlereeee. süper di mi egeee yaaa doğa açısından :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa, yol kötü olduğu için baya uzun sürüyor. eveeett, söylesene bildiğin yerleri. gitmediklerim varsa gideyim. :)

      Sil
  2. Huzur resmen , bloğunuza yeni denk geldim bende bloğuma beklerim sevgiler .

    YanıtlaSil
  3. Harika bir yazı olmuş Fotoğraflara bayıldım.
    Blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim tatlı yorumunuz için :)

      Sil
  4. Bizim buranın bu kadar ziyaretçi çektiğini bilmiyordum :) Göl, çeşmeler, yeşil sanırım kendine davet ediyor. Kışı bilmiyorum ama yazın yol üstünde çeşme yakınlarında mesire alanları da faaliyette oluyor. En güzel gezi doğa gezisidir bence güzel deneyim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum, en güzel gezi doğa gezisidir. Teşekkür ederim. :))

      Sil