27 Ağustos 2014 Çarşamba

MİM - 1 (HANGİSİNİ SEÇERDİN)

Merhabaaa... Yeni blog yazmaya başlayan biri olarak dün ilk kez mimlendim ve çok mutluyum :) Zaten çocukken de anket doldurmayı çok severdim nedense onu anımsatıyor mimler bana :) Kitapları seven, pek bir şirin olan Öz'ün Kitap Tutkusu mimlemiş beni dün, hemen cevaplıyorum bende :)


Aşağıda 10 soru var. Size iki durum veriliyor ve siz birini seçiyorsunuz. Seçtiğiniz durum hayatınız boyunca devam ediyor , diğerini ise yapamıyorsunuz. Yani size elma mı armut mu deniyor elma derseniz bir daha armut yiyemeyeceksiniz :) Neden o durumu seçtiğinizin kısa bir açıklamasını da yapmanız gerekiyor. 
Yaparsanız da 6 ya da 3 blogger'ı mimliyorsunuz :D

Hangisini Seçerdiniz?

1- Çok kitaptan oluşan seriler mi ya da tek kitaplar mı?

Seri kitaplarını da severim esasen ama bir kitap bekledikten sonra bir diğer kitabın yayımlanma zamanını beklemek beni oldukça sabırsızlaştırıyor. Zaten dizileri de biriktirip biriktirip bir anda izliyorum, sonraki bölümü beklemek hiç hoşuma gitmiyor :) Bu sebeple; Seni seçtim tek kitaplar... :)

2-  Sadece kadın yazarları mı yoksa erkek yazarları mı okumak?

Bu soruyu daha önce okuduğum cevaplarda da ciddi ciddi düşünmüştüm ama ben yazar okumam. Ben kitap okurum o yüzden bir yazar ayrımı ne yazık ki yapamadım :(

3- Kitapçıya gidip kitap almak mı internet üzerinden kitap almak mı?

Kesinlikle ve kesinlikle hatta yine kesinlikle kitapçıya gidip kitap almak. Hani hatun kişileri kozmetik malzemeleri satan dükkanlara gidip saatlerce orada kalırlar ya ben de kitapçıya gidip saatlerce kalabiliyorum. En mutlu olduğum yerlerden biri belki de kitapçılar özellikle sahaflar.

4-Film olan kitapları mı dizi olan kitapları mı?

Yine ortalama bir cevap olacak ama ikisi de benim için fark etmez çünkü ikisinde de önce kitaplarını okumaktan yanayım.

5- Günde 5 sayfa kitap okumak mı yoksa haftada 5 kitap mı?

Günde sadece 5 sayfa kitap okursam eksik hissederim ben kendimi o yüzden haftada 5 diyorum (yapamasam da) Bir de şöyle bir nokta var tabii ki 1 hafta 5 kitap okuyup sonra haftalarca hiç kitap okumayacaksan günde 5 kitap oku daha iyi. Devamlı okumaktan yanayız efendim. :)

6- Profesyonel bir yazar olmak ya da profesyonel bir yorumcu olmak?

Keşke yazabilsem, çok isterdim gerçekten bunu. Tabii ki profesyonel bir yazar olmak, güzel yazmak, hep yazmak, yazmak ya hu :)

7- En sevdiğiniz 20 kitabı tekrar tekrar okumak mı yoksa her gün daha önce okumadığınız yeni bir kitabı okumak mı?

Her gün daha önce okumadığım yeni kitaplar okumak. Bazen kitaplığımdan rastgele bir kitap alıp herhangi bir sayfasını açıp okuduğum olur, çokta severim bunu yapmayı ama okunacak o kadar çok kitap, tanışılacak o kadar çok yazar var ki... 

8- Kütüphanede çalışmak mı kitap satıcısı olmak mı?

En büyük hayalimdir bir eski kitaplar satan bir dükkanımın olması. O yüzden tereddütsüz kitap satıcısı olmak. :)

9- Favori türünüzden kitaplar okumak mı yoksa favori türünüz hariç  diğer her türden kitaplar okumak mı? (Çevirini bozukluğu için hepinizden özür diliyorum. Orjinal metin: Only read your favorite genre, or every genre except your favorite? )

Her tür. Hayatın tüm renklerini severim ben ve hayatta başka başka renkler olmasının gerekli olduğunu düşünen bir insanım. 

10- Sadece fiziksel kitap kopyalarını okumak mı yoksa sadece e kitap okumak mı?

Şimdiye kadar hiç e-kitap okumadım ama benim kitaplarımla aramda ciddi bir bağ oluşuyor. Bazen arkadaşlarım bu sebeple benimle dalga geçiyor ama kitap dokusu, kitap kokusu, kitapların arasına notlar koymak benim için önemli şeyler. Fiziksel kitabı sanırım hiçbir şeye değişmem.

Benim cevaplarım bu şekildeydi umarım beğenmişsinizdir. :) Bende sevgili sade ve derin'i ve pembe kreasyon'u mimliyoruum :)


6 yorum: