10 Ekim 2014 Cuma

MİM - 2 (20 GERÇEK)

Merhabalar.. Sevgili Tuhaf Şeyler Dükkanı beni mimlemiş, kendisine teşekkür ediyorum. :) Hakkımdaki 20 gerçeği yazmam gerekiyormuş. 20 biraz fazla gibi geldi ama çare yok yazmaya başlayacağız :) Umarım hakkımda 20 tane gerçek bulabilirim. :)) 
  1. Parmağımda bir tane yara izi var ve ben ilkokul 3. sınıfa kadar bunun yara izi olduğunu bilmiyordum. Parmak boğumları gibi her insanda olan bir şey sanıyordum. İlkokul 3. sınıfta o izin sadece bende olduğunu, çünkü bunun yara izi olduğunu öğrendim. :)
  2. Yine ilkokulda hayat bilgisi dersinde savaşlar anlatılırken 'toprak kaybettik', 'toprak kazandık' gibi söylemlerini gerçek sanıyorum. Yani şöyle ki nasıl bir saflıksa bu savaşların kanlı bıçaklı savaşlar olduğunu bilmiyordum. Askerlerin ellerinde çuvallarla toprak topladıklarını, belli bir süre sonra hangi taraf daha çok toprak biriktirebilmişse o tarafın savaşı kazandığını sanıyordum. :) Hayatın acı gerçeklerini sonradan öğrendim...
  3. Ailenin tek kızıyım. Küçükken babam 'sana bir kız kardeş yapacağız' dediği zaman inanılmaz sinirlenirdim, evde başka bir kız istemezdim. Nitekim olmadı ama insan bazen bir kız kardeş aramıyor değil.
  4. Babama her zaman çok düşkün olmuşumdur ama yine de (ayrım yapılmaz ama) ailemde en çok kıyamadığım, üzerine en çok titrediğim kişi kardeşim. Farklı bir bağ var aramızda. 
  5. İlkokulda meşhur bir oyun vardı belki aranızda oynayanlarınız olmuştur, dansa davet isimli bir oyun. O oyunu oynarken hep çok korkardım, ya kimse beni dansa davet etmezse diye :)
  6. Işıkta kesinlikle uyuyamam, uyuyacağım ortam zifiri karanlık olmalı. Bu yüzden uyku bandıyla çok yakın dostuz. :)
  7. Kitaplar benim için vazgeçilmezdir. Hep maaşımın büyük bir kısmını kitaplara harcayabileceğim günlerin gelmesini isterdim, çok şükür Rabbime nasip etti. Kitapları sevip, kokluyorum bile. 
  8. En büyük hayallerimden biri kendime bir dükkan açmak. İçerisinde eski-yeni kitapların olduğu, plakların olduğu huzurlu bir dükkanım olsun istiyorum.
  9. Kimseye karşı kin tutamam, birilerine çok kırılsam bile kin tutup küs kalamıyorum. Hemen affediyorum, sanırım bu kötü bir şey.
  10. Yeni doğmuş bebekleri kucağıma alamam, zarar vereceğimden korkarım hep. Hatta yeni doğmuş bebeklerin yıkandığı ortamlarda dahi bulunamam, korkarım.
  11. Kırtasiye malzemelerine özellikle defterlere karşı bir zaafım var. 
  12. Yazmayı seviyorum, çok edebi mükemmel şeyler yazamıyorum belki ama yazmak benim için bir terapi. Yazdıkça rahatlıyorum. Bu kendimi bildim bileli böyleydi.
  13. Çok çabuk kırılırım, biraz hassas bir insanım galiba. Kırılınca da hemen ağlarım kendi kendime :(
  14. Mektupları, kartpostalları çok seviyorum. Teknolojinin ilerlemesine ve artık mektuplaşma devrinin kapanmasına çok üzülüyorum. En son geçtiğimiz bayram bir arkadaşıma kartpostal alıp yollamıştım, güzel kaybedilmemesi gereken değerler bence bunlar.
  15. Her tür müziği dinlerim. Müzik listemde Zeki Müren çalarken bir anda Müslüm Gürses sonrasında da doom metal bir şarkı çalabiliyor.
  16. Bir enstrüman çalmayı çok isterdim özellikle piyano ve keman sesine bayılıyorum.
  17. İnsanları dinlemeyi çok severim. Dertlerini, hüzünlerini, sevinçlerini... Sanırım iyi bir dinleyiciyim.
  18. Dinlemeyi severim ancak kendimi anlatmayı nedense hiç beceremem. Dertlerimi başkalarını anlatırsam onları da dert sahibi yapacağımı düşünüyorum sanırım. Genelde her şeyi kendi içimde yaşayıp, hallederim. 
  19. Paylaşmayı severim, eşyalarımı kimseden sakınmam kitaplarım dışında. Kitaplarımı kimseyle paylaşmam, ödünç vermem. Benim için o kadar değerliler ki... Hatta birkaç kez benden ödünç kitap isteyen arkadaşlarıma istedikleri kitabı dışarıdan alıp hediye etmişimdir, kendi kitabımı vermemek için.
  20. Popüler olan, herkesin dilinde olan her şeye karşı bir önyargım oluyor. Popüler olan şeyleri nedense sevemiyorum.

İşte bu kadaar. Evet, sanırım 20 tane gerçek bulabildim :) Yazdıkça insanın aklına geliyormuş ya hu :) 20 tane bulamam diyordum ama sevindim bak şimdi. :)

Gelelim mimlediğim kişilere; Değmesin Yağlı Boya ve Kitap Keyfimi mimliyorum. 

Görüşmek üzeree :) 

13 yorum:

  1. Mim İçin teşekkür ederim canım :) Çok zor görünüyor ama yapmaya çalışacağım. Bakalım 20 gerçek bulabilecek miyim ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yapamam diye düşünüyordum ama yazmaya başlayınca bir de baktım 20 olmuş :)

      Sil
  2. Vaay süper bir mim olmuş. Ama şöyle bir konuda şanslısın ki elinin ayarı var ve benim gibi nerdeyse her maddeye paragraf yazmamışsın =) Bu mimi yazmak benim saatlerimi almıştı. Birini bitirene kadar aklımdakileri unutuyordum =) Yara izinin yara izi olduğunu bilmemen çok masummuş, bence en iyisi. Benim öğretmenim de dünyadaki herkesin fakir olduğunu sandığından hiç fakirim diye eziklik çekmemiş =9 Güzel şeyler bence yani. İkinciye gelince keşke savaşlar öyle olsa, yarışma gibi, kan dökülmese. Tek derdimiz bi çuval fazla toprak almak olsaydı ne güzel olurdu =) Kitaplar konusunda paylaşmamak kısmı hariç aynıyız. Her insanın kitapsever olması için elimden geleni yaparım ama kendi kitabıma vereceğim parayı asla harcamam başka bi kitap için =) Hepsi çok güzel olmuş, hepsi için düşüncelerimi belirtmek isterdim ama daha uğramam gereken çok blog var, güle güle =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım yorumların için :) Seninki uzundu ancak okuması oldukça keyifliydi. :))

      Sil
  3. Çoook sevindim blogunuza gelip hemen mime baktım bir de ne göreyim? daha evvel cevapladığım bir mim oluşu beni bir hayli üzdü :( buradan:http://www.degmesinyagliboya.com/2014/09/20-gercek-mim.html

    Sizin güzel cevaplarınızı cepten okumuştum dün ama yorumumu bilgisayarın başına geçince yapmak istedim :)

    Kız kardeşin boşluğunu hissettiğinizi görüyorum gibi oldum ben de bir kız kardeşim olsun isterdim nedense :(

    Mektuplaşmak çok sevdiğim bir şeydi eskiden kutular dolusu mektuplarım vardır..özellikle evlenince arkadaşlarımın yazdığım mektuplar ve eşimin asker yolunu beklerken yazdığımız mektuplar aaah ayrı bir yeri vardır hayatımda..neden o büyüyü şimdilerde yakalayamıyorum çok mu katılaştı yüreğimiz :(

    Kitapları verme konusunda kensinlikle sizinle hemfikirim..kitabımın yenisi alıp hediye edeyim ama sevdiğim kitabı benden istemesinler vermeyeyim yaaa :)

    Derdinizi içinizde patlatmayı tercih etmeniz de ortakbir yanımız daha olduğunu gösteriyor..aynı düşünce bende de var ya anlatıp da adinleyenim de dert sahibi olursa..hem anlatınca daha bir büyüyor sanki gözümde herşey..yorumları da çoğu zaman dertten daha büyük bir dert oluyor..içime gömerim o zamaaaan :)

    Çok çok samimi keyifli ve güzel bir mim ve inanın samimiyetle cevaplamış oluşu mime hakkını vermiş sevgilerimi saygılarımı bıraktım güzel bir haftasonu dilerim haa bu arada güzel bir blog keşfettim bugün blogumda kendsine yer vereceğim uğrayıp sizin de bu güzel blogu görmenizi isterim..

    Ufak minik bir uyarı:yorumalrdan kelime doğrulama yorum yazılmasına engeldir çoğu zaman kaldırmanızı tavsiye ederim naçizane.

    Sevgiler tekrar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa evet canım, fark etmemişim :(

      Mektuplaşma konusunda yürek katılığı değil de sanırım teknolojiye yenik düşüyoruz. Arkadaşıma kartpostal yollamak için kaç yer gezdim inanamazsın, kartpostal devri kapanmış öyle dediler. Bulana kadar çok uğraştım. :(

      Yorumun ve tavsiyelerin için çok teşekkür ediyorum canım. :)

      Sil
  4. Canım, 20 gerçek buldum ve mimi tamamladım :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba :) Yeni keşfediyorum blogunuzu. Sevdim, takibe de aldım.
    Bana da beklerim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa :) Hoşgeldin, tabii bakıyorum hemen :)

      Sil
  6. Canım, ben de mimledim seni :)

    YanıtlaSil