1 Ekim 2014 Çarşamba

OKUDUKLARIM - 11

Merhabaaaa :) Bayram tatiline azıcık bir zaman kaldı sonunda :) Bir an önce tatil gelsin de evimde bol bol kitap okuyayım. :)

Her türlü kitabı okurum ben, kitap ayrımı yapmam kesinlikle. Her zaman söylerim, her kitaptan öğrenilecek bir şeyler mutlaka vardır.

Sadece tek bir istisnam var. O da kişisel gelişim kitapları. Oldum olası sevmemişimdir bu tür kitapları, mümkün olduğunca da okumuyorum zaten. Ancak bir yerlerden birileri hediye etmişse okurum onun dışında kendim almam.

Yine bir yerlerden elime geçmiş bir kitaptan bahsedeceğim bugün. Ahmet Şerif İZGÖREN - Şu Hortumlu Dünyada Fil Yalnız Bir Hayvandır



Bu kitapla ilgili tek sevdiğim şey, kitabın ismi. İlk duyduğumda da çok sevmiştim, çok akıllıca bir isim bence.  Bir de kapak resmindeki fil çok şirin :)

Bunlar dışında ne yazık ki kitapla ilgili güzel hiçbir şey söyleyemeyeceğim. Yazarımızın kendini bol bol övdüğü, sürekli kendinden bahsettiği bir kitap olmuş. 

Kişisel gelişim kitaplarını sevmemekten ziyade bu kitabı ayrı bir sevmedim. Yani daha güzel kişisel gelişim kitapları olduğuna eminim. Bu kitabın bana kattığı sanıyorum ki hiçbir şey olmadı. Sadece ara ara ünlü düşünürlerin sözlerine yer vermiş yazar, o kısımlar dışında beğendiğim hiçbir nokta olmadı. Okumadıysanız okumayın derim ben :)

Adet bozulmasın, kitaptan bir kesitle yazımı bitireyim o zaman :)

'Üniversitelerde, okullarda önce dersleri alırsınız, sonra sınav olursunuz. Gerçek hayatta ise tam tersidir; önce sınav olursunuz, sonra ders alırsınız.'

Yazıyı bitireyim demiştim ama son bir şey söylemeden edemeyeceğim; 'gerçek hayatta' ne demektir ya hu? Gerçek hayat var ise gerçek olmayan bir hayatta var demek anlamına mı geliyor bu? Gerçek hayatta tam tersi ise gerçek olmayan hayatta nasıl işliyor? Gerçek olmayan bir hayat olur mu ki? 

Neyse kafanızı daha fazla karıştırmayayım. :)

Sevgiyle...

9 yorum:

  1. Gerçek olmayan hayat ütopik hayat herkes mutlu herkes şahane :)

    blog tanıtımından geldim bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin, tabii bakıyorum ben de hemen :)

      Ne güzelmiş öyle, herkes mutlu herkes şahanee :)

      Sil
  2. bende okumayı istiyodum çünkü ismi çok hoşuma gitmişit ama senin yorumundan sonra vaz geçtim sayılır , belki bir kitapcıda görürsem karıştırırım o kadar

    ama aynnı yazara ait hıdır kişisel gelişiyoru oku derim çok komikti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de sen bilirsin canım ama ben kesinlikle tavsiye etmiyorum. Sadece yazar kendini övmüş, başka bir şey bulamadım ben kitapta...

      Sil
  3. Ben de sevemiyorum kişisel gelişim kitaplarını. Arkadaşım da okumuştu bunu o da önermedi

    YanıtlaSil
  4. Neden bilmiyorum ama çok yapmacık geliyor bana ya.

    YanıtlaSil
  5. iyi bayramlaaar. bu izgören iyi adam yaaa videolarını izle bak yutupta :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biliyorum biliyorum, videolarını da izledim ama çok fazla kendinden bahseden kendini öven kişileri nedense sevemiyorum ben. :) bu arada sana da iyi bayramlaaarr :))

      Sil
  6. teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim. Ben de bakıyorum hemen.

    YanıtlaSil