19 Temmuz 2014 Cumartesi

ÇEYİZ ALIŞVERİŞİ - 1

Herkese mutlu cumartesiler. :) Nasılsınız, umuyorum ki iyisinizdir. İzmir dün geceden beri ufak ufak sallanıyor, depremle yaşamaya alıştık ancak yine de bir tedirginlik olmuyor değil, bunun dışında ben gayet iyiyim. :)
Bugün birazcık çeyiz alışverişimden bahsedeceğim size. Aslında daha çok yorumlarınızı isteyeceğim çünkü ben çok kararsız bir insanım. Böyle olunca çeyiz alışverişi tam bir işkence oluyor benim için. :) Bu nedenle yorumlarınızı okumak beni çok mutlu edecektir. 


Bu yemek takımını evime yakın olmasa da Optimum Karaca'dan aldım. Teslimi eve yaptıkları için tercih ettim. Aslında aklımda olan yemek takımı bu değildi. Az sonra paylaşacağım yemek takımını beğenmiştim ve onu alacaktım. Fakat alışverişe annem, yengem ve kuzenimle gittiğim için zaten kararsız olan ben iyice kararsızlıklar içinde kaldım. Satış elemanlarının da ısrarları ile bir anda bu yemek takımını alırken buldum kendimi. :) Sonradan içime sinmemesi, beğenmeme ihtimalime karşın 1 ay içerisinde değiştirme sözüyle alıverdim. 


Aslında beğendiğim, almaya gittiğim yemek takımı ise hemen yukarıda gördüğünüz yemek takımıydı. Ama annem bunu beğenmedi, otellerdeki yemek takımları gibi buldu ve çok sade olduğunu söyledi. Ben her konuda sadelikten yanayım ama ilk fotoğraftaki yemek takımını o kadar beğendi ki herkes benim de yavaş yavaş aklım ona kaydı ve onu aldım. 

İkisi de sade yemek takımları, ilk fotoğrafta gördüğünüz yani benim aldığım yemek takımını da beğendim aslında. Hala baktıkça hoşuma gidiyor ama bu konuda yorumlarınıza çok ihtiyacım var. Sizce hangisini tercih etmeliyim. Bir de ikinci fotoğraftaki yemek takımının metal kısımlarında parmak izi kalıyor, o da biraz rahatsız etti beni.

Bunları çeyiz paketi olarak aldım ben. İlk fotoğraftaki çatal ve kaşığı da günlük çatal kaşık takımı olarak aldım. Evet yine sade bir model. :)

Çeyiz paketinin içinde bir de tencere seti vardı ancak çeşitler sınırlıydı. İkinci fotoğrafta gördüğünüz tencere setini de aldım ancak onu hiç beğenmedim. Muhtemelen onu anneme hediye edip kendime başka bir tencere seti alacağım.




Çeyiz paketinin dışında bir de almış olduğum yemek takımıyla uyumlu olan bu bardak takımını aldım. Bunu kesinlikle çok beğendim. Aldığım her şey kolilerde olduğu için fotoğraflarını çekemedim ancak sürahisi ve diğer parçaları da gerçekten çok hoş.

Şimdi benimle fikirlerinizi ve yorumlarınızı paylaşırsanız beni çok memnun edersiniz. :)

Hoşça kalın...

27 yorum:

  1. En baştaki yemek takımı çok güzel iyi ki onu almışssın. Bence tencere takımını da kullan. Zar-ten daha tencere alırsın. Bardakların da çok hoş mutlulukla kullan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Ben tencere takımını çok sıradan buldum açıkçası. Anneme bunu söyleyince, bir tencereden ne bekliyorsun uçacak hali yok ya dedi ama bilemiyorum :))

      Sil
    2. annen haklı :) Pişircen kaldırcan sunumda kullanmıcan ya :) Olmadı bana gönder :P

      Sil
    3. :)):):) canım benim :)) şu an annem bunları okusa sana bayılırdı :)

      Sil
  2. ama hepsini beğendim ben de. bak bi de kemeraltını gez amaaa bardak tencere için değil de kumaş cinsi için kemeraltında çeyizci çok kiiiii yaaaa :) istanbula yağmur yağıyo da izmirde depremi mi var yaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canımm :) kemeralti o kadar kalabalık ve karışık ki oraya gitme fikri bile yoruyor beni :)

      Sil
  3. canıım hayırlı olsuuun :) çok şeker

    YanıtlaSil
  4. Ay tanıdığım bloggerlar hep burda merhabaaa :)) Ben de aldığın yemek takımını ve çatal bıçak takımını beğendim güle güle kullan. Sade ve zarif şeyleri çok beğeniyorum. Tencereyi de neden bilmiyorum ama pek sevemedim tencerelerde renkli çiçekli böcekli şeyleri seviyorum. Gerçi ben bu konularda pek bir şey biliyo sayılmam ama yine de yazmak istedim. Deep'e katılıyorum kemeraltı İzmir'in en bi sevdiğim yeri.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de hoş geldin canım :) teşekkür ederim çok sevindim beğenmis olmana :) tenecere takımı benim için de çok muallakta su an da.

      Sil
  5. ayy hepsine bayıldım ben yaaa en guzel telaslar bunlar tadını cıkarrr :) gule gule kullannn

    YanıtlaSil
  6. Hepsi birbirinden güzel.Mutlu günlerde kullanmanızı dilerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dileklerin için çok tesekkür ederim canim, çok daha güzelleri umarım senin olur :)

      Sil
  7. Merhaba canım hoş geldin :) şehir dışındayım ama dönünce hemen ugrayacağım :)

    YanıtlaSil
  8. sen meşgulsun diye seni mimlemedim kiiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapmışsın kii :) tatildeyim canım :) arada sırada yazılanları okuyabiliyorum sadece. Bayramdan sonra rahat rahat yazabilirim ancak :)

      Sil
  9. hayırlı olsun yahu.. çatal kaşık takımını beğendim. Ne yaık ki sadece misafirler yiycek bunlardan.ay beni davet etseneeee.Bu takımda yemekler yap ama asdf (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım. valla her şey şu an kolilerde ama canın sağ olsun çıkarırıveririz kolilerden. Her zaman beklerim :)):)))

      Sil
  10. Güle güle kullan benimde Plaza Sesi gibi onlardan yemek yiyesim geldi valla ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) teşekkür ederim canım, buyrun gelin ya hu başımın üstünde yeriniz var. Sizlerden değerli değil ya :)

      Sil
  11. Ben de konuya bodoslama daldım sanırım ama bu aşamaları yeni geçtiğim için katılmak istedim mevzuya. Tencereleri değiştirdin mi bilmiyorum ama ben ilk basta sıradan tencereler aldığım için mutluyum. Gelen gidenler o kadar çok oluyor ki ilk zamanlar ocağın altı hiç boş kalmıyor. Özene bezene aldığım cicili şeyler sakındıkça çöp batar misali zedeleniyor. Elbette sonsuza kadar kullanacak halimiz de yok hani de ne bileyim düz, fiyat açısından çok da yüksek olmayan bir modeli yedekte tutmanın faydası var derim ben. Mutluluklar dilerim. Mis kokular eksik olmasın mutfağından.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yaptın canım :) valla hala kararsızlık içindeyim ne bileyim her şey en güzelinden olsun istiyorum ama belki de sen haklısın. bakacağız artık daha o kadar çok eksik var ki ne hazır ne nazır dayanmıyor :))

      Sil
    2. sorma bu devirde hikayelerin sonu evlendiler ve sonsuza kadar kredi borcu ödediler durumuna gelindi : ))

      Sil
    3. :) kesinlikle ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi :)

      Sil
  12. Çok şık yakında bende böyle alışverişlerime başlıcam :)
    Sizi takibe aldım, bende bloguma beklerim ..
    http://yagmur-serhats.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  13. Hem zevkli hem de yorucu alışverişler bunlar. Ama benim gibi yumurta kapıya dayanmadan önce ufak ufak almaya başlarsan sanırım daha rahat edersin.
    Hemen geliyorum bloguna canım :)

    YanıtlaSil