14 Kasım 2014 Cuma

OKUDUKLARIM - 18 (KİTAB-I AŞK)

Günaydın :) Bugün ne yazık ki bana hala aydın olamadı. Dün gece fazlaca uykusuz kalmanın etkisiyle hala tam olarak kendime gelmiş sayılmam ama tabii ki bu demek değil ki bloguma bir şeyler yazmayacağım :)

Bugün blogu açınca ilk dikkatimi çeken şey takipçi sayım oldu. Ne zaman olmuş bilmiyorum ama tam 100 kişi olmuşuz :) Nasıl sevindim buna anlatamam, hepiniz iyi ki varsınız. Her zaman bir şeyler yazardım ben ama şimdi yazdıklarımı sizlerin okuduğunu bilmek daha da anlam katıyor buna. Tekrar ve tekrar teşekkür ederim...

Gelelim bugün hakkında konuşacağımız kitabımıza...



Kitabın Adı          : Kitab-ı Aşk

Kitabın Yazarı    : İskender Pala

Yayınevi               : Alfa Yayınları


Arka Kapak Yazısı

Bazıları farklı kitaplarımızda yayınlanan bu deneme ve öyküleri okurken bütün varlığımızı ve hatta varoluşu kuşatan aşkın yüzeysel, derin ve daha derin katmanlarında küçük yolculuklar yapacaksınız. Bu yolculuklar sırasında, duygularınızın gerçekte sizi nereye doğru götürdüğü, ayağınızı bağlayan tensel arzulardan sıyrılıp platonik veya mecazî aşka doğru kanatlandığınızda kendinizi yeniden keşfetmeye başlayacağınız noktayı da bulacaksınız. Orası, belki de sizin kendinizden vazgeçeceğiniz noktadır. Çünkü canına sevgili isteyen ile sevgili için can isteyen arasında hayat yolculuğunun ta kendisi gizlidir.




İskender Pala'nın aşk üzerine kaleme aldığı bir kitap. Kitabı okumaya başlamadan önce instagrama fotoğrafını koyup inşallah fazla aşktan bunalmam yazmıştım, bir arkadaşımız bu aşkın bildiğimiz aşklardan olmadığını yazmıştı ve kitabı okuduktan sonra ne demek istediğini anladım. 

Kitap üç bölümden oluşuyor; "Aşk-ı İnsani", "Aşk-ı Hayali", "Aşk-ı İlahi"

Şahsım adına Aşk-ı İnsaniden bir adım öteye gidemedim ne yazık ki... 

Kitapta İskender Pala bol bol divan edebiyatına yer vermiş, kitabına serpiştirdiği şiirleri okudukça hep yanlış dönemde yaşadığımı düşündüm. O güzel insanların yaşadığı, o güzel hislerin yaşandığı dönemde olmak istedim. Kitabı okuyup da divan edebiyatını sevmemek ya da ilgi duymamak neredeyse imkansız gibi.

Kabul ediyorum ki kitabı okumak biraz zor. Anlamak gerek, belki de anlamaktan ziyade yaşamak gerek. Ancak böyle bir aşkı yaşayabilecek alt yapını şahsım adına bende ne yazık ki yok. Teknoloji ve şu an var olan birçok şey bu güzel duygularımızı körelttiği için, üstün körü aşklarla yetiniyoruz... Ne yazık ki...

Anlanabilecek bir kitaptan ziyade yaşanabilecek bir kitap olduğunu düşünüyorum.

Son olarak kitaptan ufak bir kesit yazıp bitiriyorum. :) Mutlu olun ve aşkla kalın olur mu? :))

2 yorum:

  1. Teknoloji iyi güzel de bizi bir sürü güzellikten de mahrum ediyo,akıllı telfonlardan sonra kitap okumayı bile azalttım malesef:(Aşk-ı İlahiye ulaşabilmemiz dileğiyle diyelim o zaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok haklısın. Getirisinden çok götürüsünün olduğunu düşünüyorum teknolojinin. Tamam hayatımız kolaylaştı, tamam ilerleme müthiş ama insani değerlerdeki azalış gözardı edilmemeli... Teşekkür ederim ayrıca :))

      Sil